Vreemde dingen waar je daadwerkelijk op kunt wedden

Er zijn veel bizarre en ongewone dingen waar mensen tegenwoordig op kunnen wedden. Bookmakers bieden tegenwoordig weddenschappen aan op van alles en nog wat, van entertainment en sport tot politiek en zelfs het weer. Hieronder een lijst met 10 van de vreemdste dingen waar je daadwerkelijk op kunt wedden.

UFO’s: Wed op het bestaan van buitenaards leven

Bookmakers bieden tegenwoordig weddenschappen aan of buitenaards leven zal worden ontdekt. Je kunt bijvoorbeeld wedden op of er binnen een bepaalde tijdspanne contact zal worden gelegd met aliens, of er leven wordt gevonden op Mars of andere planeten, en of de overheid het bestaan van UFO’s zal bevestigen. Dit soort weddenschappen is populair onder complotdenkers en ufologen.

Kaasrollen: Wed op de winnaar van de jaarlijkse kaasrollenwedstrijd in Gloucestershire, Engeland

De Cooper’s Hill Cheese-Rolling is een jaarlijkse wedstrijd in Gloucestershire waarbij deelnemers van een steile heuvel af moeten rollen achter een ronde kaas aan. De eerste die de kaas vangt wint. Het is een gevaarlijke wedstrijd waarbij vaak gewonden vallen, maar bookmakers bieden wel weddenschappen aan op de winnaars.

WWE: Wed op de uitslag van professioneel worstelen

Professioneel worstelen zoals de WWE is enorm populair om op te wedden. Je kunt wedden op de winnaars van individuele wedstrijden, toernooien en kampioenschappen. Omdat de wedstrijden gescript zijn, is het mogelijk om te winnen als je de juiste insider informatie hebt.

Moeras-snorkelen: Wed op de snelste tijd om door een modderig moeras te zwemmen in Wales

Het World Bog Snorkelling Championship is een jaarlijks evenement in Wales waarbij deelnemers zo snel mogelijk een 60 meter lang parcours moeten zwemmen in een modderig moeras. Bookmakers nemen weddenschappen aan op de tijden van de deelnemers. Dit is zeker een van de vreemdere dingen die je kunt wedden op sportevenementen.

Pesäpallo: Wed op de Finse versie van honkbal

Pesäpallo of Finse honkbal is een populaire sport in Finland om op te wedden. Het lijkt op honkbal maar met een paar belangrijke verschillen in spelregels. Weddenschappen worden aangeboden op professionele en amateur pesäpallo wedstrijden. Buiten Finland is de sport vrij onbekend.

Floorball: Wed op de indoor versie van hockey

Floorball is een indoor teamsport die lijkt op veldhockey en ijshockey. Het is vooral populair in Scandinavië en bookmakers bieden weddenschappen aan op floorball wedstrijden en toernooien. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het WK floorball.

Vrettenbingo: Wed op welke genummerde buis een fret als eerste uit komt bij een potje vrettenbingo

Vrettenbingo is een spel waarbij een fret losgelaten wordt in een arena met genummerde buizen en mensen wedden op welke buis de fret als eerste uit zal komen. Het is vooral populair in Canada en weddenschappen worden aangeboden door lokale bookmakers en op vrettenbingo-evenementen.

Vrouwendragen: Wed op de winnaar van de jaarlijkse vrouwendraagwedstrijd in Finland

De Jaarlijkse Vrouwendraagwedstrijd in Sonkajärvi, Finland is een wedstrijd waarbij een man zo snel mogelijk een parcours moet afleggen met een “vrouw” op zijn rug. Bookmakers nemen weddenschappen aan op de winnaars van deze bizarre wedstrijd. Het evenement trekt duizenden bezoekers.

Het einde van de wereld: Wed op de datum van de apocalyps

Sommige bookmakers bieden weddenschappen aan op wanneer de wereld zal eindigen of grote rampen zullen plaatsvinden. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de datum waarop een asteroïde de aarde zal raken, een zombie apocalyps zal beginnen of de Mayan kalender eindigt. Dit soort weddenschappen trekt vooral complotdenkers en doemdenkers.

Koninklijke familie: Wed op van alles rondom de Britse koninklijke familie

Je kunt wedden op van alles rondom de Britse koninklijke familie, van het geslacht en gewicht van een pasgeboren royal baby tot met wie prins Harry zal trouwen. Bookmakers nemen ook weddenschappen aan op zaken als wanneer de Queen zal aftreden of overlijden. De Britse koninklijke familie is altijd populair om op te wedden vanwege de enorme publieke interesse.

Dit waren slechts 10 voorbeelden van enkele van de meest bizarre dingen waarop je daadwerkelijk geld kunt inzetten bij bookmakers. Of het nu gaat om kaasrollen, moeras-snorkelen of het einde van de wereld, als er maar voldoende interesse voor is zal er wel ergens een bookmaker zijn die er een weddenschap op aanbiedt. Voor de echte thrillseekers en speculanten zijn de mogelijkheden eindeloos.